Vi ska byta ut soffan som vi har i lekrummet idag. Idag står där en gammal tygsoffa men vi kan inte göra som vi gjort förr och köpa ny till vardagsrummet och flytta in den gamla i lekrummet. Dels är den i vardagsrummet bara 4 år gammal men det är också för stor för att få plats i lekrummet.

Så nu letar vi efter någon typ av soffa som kan vara lämplig att ha där barn håller hus och jag har funderat fram och tillbaka här. Jag vill nog skippa tyg som material och kvar känns det då som skinn eller någon form av konstläder finns. Det hade varit enkelt att torka av och problemen om de spiller något blir mycket mindre än om de skulle haft en tygsoffa.

En stor fördel hade varit om soffan dessutom gick att sova i vilket hade varit bra om man hade gäster som behövde stanna över natten. Vi brukar få besök av släktingar ett par gånger om året som har 3 timmars bilfärd hem. För dem är de optimalt att sova över annars behöver de bege sig hemåt kort efter 22 tiden för att inte vara en trafikfara.

Skinnsoffan här intill är en av de modeller som jag spanat in och tillverkad i bonded läder. Detta är nog en nackdel för vad jag kunnat läsa mig till är bond läder förvisso riktigt skinn men det är också framställt av skinnrester och liksom sammanställt till ett överdrag. Jag kan tänka mig att kvaliteten här varierar mellan olika fabrikat men vad jag förstod är det sämre än att ha riktig skinn eller läder som består av större bitar så att säga.

Däremot är soffan en bäddsoffa och kan göras om till 120 cm bred säng som ett par skulle kunna dela på.

Jag ska fortsätta leta efter en skinnsoffa eller något liknande som skulle kunna passa bra i lekrummet. Kommentera gärna om du har något förslag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation