Jag förknippar ofta grillning med sommaren men det finns ju faktiskt de som är igång väldigt tidigt varje år eller som grillar året runt. Det är gott så jag förstår dem men jag låter mig hellre genomgå en viss grillfasta under vinterhalvåret så smaklökarna får sig en rejäl upplevelse på våren.

Nu är det dock påsktider och jag antar att en och annat familj har dammat av sina grillar för inviga dem i påskhelgen eller snarast därefter. Vi har själva laddat upp inför sommaren genom att köpa oss en helt ny gasolgrill som vi ska använda flitigt. Eftersom det är dyrt inköp så gäller det att se till att den kommer till användning så man känner att man fått värde för pengarna.

Vi har satsat på en ganska stor modell men vi ville inte lägga allt för mycket pengar på gasolgrillen heller. Det finns liksom mycket annat man behöver handla. Vi bestämde oss i alla fall för att skippa märket Weber ganska snabbt. Bra grillar men väldigt dyra också. Vi hittade dock en trevlig gasolgrill från Landmann som kostade 4500 kronor så vi slog till på det. Det vi dock upptäckte efteråt är att gasol är dyrt om man inte har någon gasoltub att byta in så priset blev ju en bra bit över 5000 kronor.

landmannVi har i alla fall provgrillat lite snabbt (paprika, gul lök och karré) och är mycket nöjda med resultatet och smaken. Nu hoppas jag vädret blir bra under hela april och maj (och i sommar så klart) så man kan använda grillen någon gång varje vecka.

Vi hade tidigare en ganska stor klotgrill för kol och den var faktiskt väldigt bra. Men kol kräver mer förberedelser och ska man t.ex. göra en potatisgratäng kan det ibland bli problem att lyckas matcha tillagningen av grillen med det som är i ugnen. Med en gasolgrill så är det bara att slå på brännarna och vänta en kort stund och sedan är grillen varm nog att börja grilla. Det går snabbt och det är inga direkt oförutsägbara händelser med en gasolgrill.

Kol är också dyrare än gasol. Man vill ju helst inte få för lite kol/briketter så man ser ju till att man ligger lite över det man tror sig behöva vilket inte direkt hjälper till att hålla nere kostnaderna. Ska man bara grilla 2 köttbitar så räcker det ju att man startar en brännare på gasolgrillen. Mycket smidigare än att slänga på ett lager kol på grillen. Så detta beslut är dels en kostnadsfråga men även bekvämlighet. Den stora oron låg på om köttet blev lika gott och det tycker vi nog allt att det blev 😀

Vi använde oss i slutändan av http://gasolgrillar.nu/ som hade information om lite olika gasolgrillar till bra priser online.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation