Innan jag blev förälder för första gången läste jag ett flertal böcker och jag vet många som gjort det samma. Man vill liksom förbereda sig på vad som komma skall och det spelar ingen roll hur mycket böcker man läser så tycks det ändå kännas som man inte var tillräckligt förberedd.

Letar man online efter barnböcker och böcker riktade till föräldrar så finns det väldigt många att välja mellan och jag förstår nya föräldrar som inte riktigt vet vad dem ska välja. Som tur är får man en del råd på MVC och i föräldragrupper men det räcker ändå inte hela vägen för många. Alternativet är att läsa recensioner och beskrivningen av böckerna online och sedan prova beställa.

Jag funderar på om man inte skulle ta och sammanställa allt man känner till från det man själv läst till det man själv varit med om och kombinera det med nya råd och rön för att trycka upp en egen bok.

Min bok kommer bli en i mängden men det spelar inte mig någon roll då målet är att öka möjligheterna för föräldrar att hitta en bok som verkligen hjälper dem och det kommer det i så fall göra med min där ute. Det är väl inte så svårt eller tidskrävande att skriva ihop en egen bok och få ut den 😉

Eftersom alla tips kring vad man ska akta sig för och vad man inte ska akta sig för förändras från år till år så känns det viktigt att få ut boken snabbt och/eller gå tillbaka och se till så att uppgifterna kring den delen är färska när man väl trycker upp och släpper boken.

Jag tittade in lite på www.vulkanmedia.se som verkar vara ett av många förlag som hjälper en att trycka upp boken och det kostar inte så där fasligt mycket att få ut sin egen bok. Jag hade förväntat mig att det var betydligt omständligare än så men det är väl för att man har noll koll på den biten.

Jag hade nog behövt hjälp med omslaget till boken om jag skulle ta på mig denna ädla uppgift. Min konstnärliga del är i princip obefintlig och jag känner ingen som jag tror kan hjälpa mig med detta heller. Men i övrigt så hade det egentligen bara varit kostnaden för att trycka upp boken och distribution som jag hade behövt få hjälp med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation